Så får du ett fint hem under vintern

Vintern är för många långt ner på listan över favoritårstider. Det är mörkt, kallt och blött vilket gör att det spenderas mer tid hemma. Därför är det viktigt att ha ett hem med en härlig känsla där du vill spendera mycket tid. Här nedan delar vi våra bästa tips på hur du får ett mysigt och stämningsfullt hem under vintern.

Inred med växter

För många kan vintern kännas som en årstid utan liv i form av växtlighet. Ute är träden nakna utan löv, blommorna har vissnat och det är mest slask och rusk vi ser. För att göra vintern till en trivsammare årstid om du saknar grönskan kan det vara en bra idé att få in växtlivet i hemmet istället.

Det kan du göra på flera olika sätt. Du kan plantera fröer till krukväxter och därmed även skapa en rolig sysselsättning under långa vinterkvällar. Det kan kännas härligt att komma hem och se hur dina fröer sakta men säkert växer till fina plantor.

Men du kan förstås även inhandla färdiga plantor och blommor. Gröna växter bidrar inte bara med liv i hemmet utan ger även en mysig känsla som gör att det känns ombonat hemma. De är dessutom oftast lättskötta.

Använd belysning i olika former

Eftersom vintern är en så pass mörk årstid är det viktigt att inreda med belysning i hemmet. Många föredrar att få in ljuskällor med ett varmt sken, vilket är ett avkopplande ljus som lugnar våra sinnen.

Att använda levande ljus i olika former är ett enkelt sätt att skapa stämning hemma. Doftljus är trivsamt och ljusstakar är en snygg inredningsdetalj. Om du inte vill använda levande ljus, glöm inte att du numera kan köpa riktigt fina batteridrivna ljus. Har du flera lampor hemma med ett kallare sken kan du byta ut glödlampan till en varmare ton för att få en skönare belysning.

Låt julpyntet ta över

När julen närmar sig finns det dessutom mängder av möjligheter till att göra det fint hemma. Sätt upp små tomtar i hemmets alla hörn, låt ljusstjärnorna ta plats i fönstren och ta fram jultavlorna. Låt sedan granen stå i fokus och vara huvudattraktionen i ditt hem för ett tag.

Byt ut dina textiler

Vill du göra en mindre förändring hemma under vintern är textiler ett bra val. Här kan du bland annat byta ut kuddarna i soffan eller byta gardiner. Ta ut sommarfärgerna och ta in mer neutrala färger. Det här kommer göra att ditt hem känns ombonat och harmoniskt.